Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Ο πιο Γρήγορος Τρόπος για να Ελέγξετε τη Φρεσκάδα της Μαγειρικής Σόδας και του Μπέικιν Πάουντερ

Ο πιο Γρήγορος Τρόπος για να Ελέγξετε τη Φρεσκάδα της Μαγειρικής Σόδας και του Μπέικιν Πάουντερ
Ο πιο Γρήγορος Τρόπος για να Ελέγξετε τη Φρεσκάδα της Μαγειρικής Σόδας και του Μπέικιν Πάουντερ

Το μπέικιν πάουντερ και η μαγειρική σόδα είναι δύο βασικά προϊόντα που έχουν σχεδόν όλοι και φαίνεται να διαρκούν για πάντα. Αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τελικά αρχίζουν να αλλοιώνονται μετά από αρκετό χρόνο στο ράφι. Αν δεν θυμάστε πότε τα αγοράσατε, μάλλον ήρθε η ώρα για νέα. Η ημερομηνία λήξης δεν είναι πάντα ακριβής, αλλά υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να ελέγξετε τη φρεσκάδα της μαγειρικής σόδας και του μπέικιν πάουντερ για να δείτε εάν πρέπει να αντικατασταθούν.

Πώς να καταλάβετε εάν το μπέικιν πάουντερ έχει λήξει

Το μπέικιν πάουντερ συνήθως έχει διάρκεια ζωής περίπου 9 έως 12 μήνες. Η δοκιμή του είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς ανακατέψτε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Θα αρχίσει αμέσως να αφρίζει και θα απελευθερώνει αέριο διοξείδιο του άνθρακα εάν είναι ακόμα αρκετά φρέσκο για χρήση.

φρεσκάδα μαγειρικής σόδας,φρεσκάδα μπέικιν πάουντερ,ληγμένη μαγειρική σόδα,ληγμένο μπέικιν πάουντερ
Ο πιο Γρήγορος Τρόπος για να Ελέγξετε τη Φρεσκάδα της Μαγειρικής Σόδας και του Μπέικιν Πάουντερ

Δείτε ακόμη Πως να Ξεπαγώσετε το Κρέας Διατηρώντας την Ποιότητά του

Πώς να καταλάβετε εάν η μαγειρική σόδα έχει λήξει

Λέγεται ότι η μαγειρική σόδα (γνωστή και ως όξινο ανθρακικό νάτριο) έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής, αλλά αν την έχετε για μερικά χρόνια, θα πρέπει να δοκιμάσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει χάσει όλη της την ισχύ. Σε αντίθεση με το μπέικιν πάουντερ, η μαγειρική σόδα αντιδρά μόνο όταν προσθέτετε ένα οξύ στο διάλυμα.

Για να το δοκιμάσετε, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και στη συνέχεια ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Όπως και το μπέικιν πάουντερ, αν βγάζει πολλές φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα, εξακολουθεί να είναι καλή.

φρεσκάδα μαγειρικής σόδας,φρεσκάδα μπέικιν πάουντερ,ληγμένη μαγειρική σόδα,ληγμένο μπέικιν πάουντερ

πηγή

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 5 / 5. βαθμοί: 1

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

syntages gia olous

Να πως θα καθαρίσετε τα κάστανα, με μία μόνο κίνηση, χωρίς να σπάσουν

syntages gia olous

12 τρόποι να κάνετε τα είδη σπιτιού να κρατούν περισσότερο

syntages gia olous

Αυτό το Ρόφημα Το φτιάχνεις σε 5 λεπτά, το πίνεις για 5 μέρες και καις το περιττό λίπος

syntages gia olous

Κάστανα Ψημένα στο Αλάτι: Ο απόλυτος συνδυασμός για να έχετε κάστανα έτοιμα στην στιγμή με πεντανόστιμη γεύση

Jimmy Taylor

Δίαιτα του μελιού: Χάστε κιλά και πόντους μέσα σε λίγες μέρες

Μαίρη Φρέση