Τα ρόδια είναι ένα εποχιακό φρούτο, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, και έχει μια γεύση τόσο γλυκιά όσο και ξινή. Οι σπόροι, ενός ροδιού είναι βρώσιμοι, αλλά το υπόλοιπο φρούτο δεν είναι. Μπορείτε να φάτε τα σπόρια απευθείας ή να χρησιμοποιήσετε έναν αποχυμωτή για να βγάλετε το νέκταρ τους. Το καθάρισμα ενός ροδιού, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο και τσαπατσούλικο αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε χωρίς κόπο.
Όταν επιλέγετε ένα ρόδι, επιλέξτε αυτό που σας φαίνεται βαρύ. Το χρώμα δεν είναι σημαντικό. Το χρώμα ποικίλλει από ένα σκουριασμένο κίτρινο έως βαθύ κόκκινο. Τα ρόδια θα παραμείνουν φρέσκα έως και επτά ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και για τρεις μήνες στο ψυγείο.
Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μια επιφάνεια κοπής και ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι. Επειδή ο χυμός ροδιού θα λερώσει τις ξύλινες σανίδες κοπής, χρησιμοποιήστε μια πλαστική. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μπολ στο οποίο θα τοποθετήσετε τα κομμάτια του ροδιού. Γεμίστε το μπολ με ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Φορέστε μια ποδιά για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από λεκέδες και καλύψτε τυχόν επιφάνειες με μια πετσέτα ή ένα παλιό τραπεζομάντιλο.
Δεδομένου ότι μπορείτε να φάτε μόνο τους σπόρους ενός ροδιού, και όχι τη φλούδα ή τη μεμβράνη, θα χρειαστεί να τους διαχωρίσετε από το ρόδι. Θα μπορούσατε απλώς να το κόψετε και να βγαλετε τα σπόρια με τα δάχτυλά σας, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια ακατάστατη προσπάθεια. Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα ρόδι είναι να κόψετε και να το χωρίσετε σε τμήματα και να αφήσετε τους σπόρους να αποκολληθούν από τη μεμβράνη στο νερό.
Αρχικά, κόψτε την κορυφή του ροδιού. Στη συνέχεια, κάντε απαλά τέσσερα ή πέντε κοψίματα, ή χαρακιές, στο ρόδι, φροντίζοντας να μην κόψετε πολύ βαθιά και να σπάσετε τους σπόρους.
Αφού κόψετε κάθε τμήμα, τοποθετήστε ολόκληρο το φρούτο στο μπολ με νερό. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, σπάστε απαλά κάθε τμήμα του ροδιού, απελευθερώνοντας τη φλούδα και τους σπόρους στο νερό. Οι βρώσιμοι σπόροι θα βυθιστούν στον πάτο του μπολ, ενώ η μεμβράνη θα επιπλέει στην κορυφή.
Στραγγίξτε το νερό από τα σπόρια με ένα σουρωτήρι. Φάε τα ή χρησιμοποιήστε τα σε μια συνταγή. Για να βγάλετε το χυμό από τους σπόρους, χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή ή πιέστε τους σταθερά μέσα από ένα σουρωτήρι.
πηγή φωτό
Μην χάσετε
10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε στα παιδιά σας
Έτσι θα φτιάξεις σπιτικούς Ζωμούς λαχανικών για να τους έχεις στην κατάψυξη σου το χειμώνα – Συνταγή
Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)