Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;
Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

Είναι κοινή πρακτική σε πολλές συνταγές το μούλιασμα των φασόλια όλη τη νύχτα, αλλά αυτό έχει πολλά χρήσιμα πλεονεκτήματα που βελτιώνουν τόσο την εμπειρία μαγειρέματος όσο και τη διατροφική αξία. Εσείς όμως ξέρετε γιατί πρέπει να μουλιάζετε τα φασόλια πριν τα μαγειρέψετε;

Μειώνει το χρόνο μαγειρέματος

Το μούλιασμα των φασολιών σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του χρόνου μαγειρέματός τους. Τα ξερά φασόλια είναι πολύ σκληρά και το μούλιασμα τους μαλακώνει την υφή τους, με αποτέλεσμα να μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Αυτό δεν εξοικονομεί μόνο χρόνο αλλά και ενέργεια.

μούλιασμα φασολιών,γρηγορο μουλιασμα φασολια,μυστικά για όσπρια,συμβουλές για όσπρια
Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

Δείτε επίσης Το Κόλπο για να Μην Καίγεται η Φάβα Όταν Μαγειρεύετε

Βελτιώνει την πεπτικότητα

Τα φασόλια είναι πλούσια σε σύνθετα σάκχαρα που ονομάζονται ολιγοσακχαρίτες, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να χωνέψουν και μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και αέρια. Το μούλιασμα βοηθά στη διάσπαση ορισμένων από αυτά τα σάκχαρα, μειώνοντας την ποσότητα που φτάνει στα έντερα όπου ζυμώνονται και παράγουν αέρια. Το ξέπλυμα των φασολιών μετά το μούλιασμα και η χρήση φρέσκου νερού για το μαγείρεμα μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στη μείωση αυτών των επιπτώσεων.

Ενισχύει τη διατροφική αξία

Το μούλιασμα των φασολιών ενεργοποιεί τη φυτάση, ένα ένζυμο που διασπά το φυτικό οξύ – μια μορφή φωσφόρου που αποθηκεύεται στα φασόλια που μπορεί να δεσμεύσει μέταλλα και να μειώσει την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Μειώνοντας το επίπεδο του, το μούλιασμα καθιστά τα μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο πιο διαθέσιμα για απορρόφηση, αυξάνοντας έτσι τα θρεπτικά οφέλη των φασολιών.

Βελτιώνει την υφή και τη γεύση

Το μούλιασμα βοηθά στη δημιουργία μιας πιο ομοιόμορφης υφής σε όλα τα φασόλια. Επιπλέον, βοηθά στον σχολαστικό καθαρισμό τους, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη γεύση τους. Τα φασόλια που δεν είναι μουλιασμένα μπορεί να έχουν μια υφή και ένα ανομοιόμορφο μαγείρεμα.

Αφαιρεί ακαθαρσίες και βρομιές

Το μούλιασμα των φασολιών κατά τη διάρκεια της νύχτας καθιστά ευκολότερο να ξεπλύνετε τυχόν βρωμιά ή ουσίες που δεν θα θέλατε να φάτε. Ένα σχολαστικό ξέπλυμα μετά το μούλιασμα θα σας διασφαλίσετε ότι τα φασόλια είναι καθαρά πριν τα μαγειρέψετε.

πηγή

Δείτε ακόμη Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Σπιτικοί Ζωμοί λαχανικών για να τους έχεις στην κατάψυξη σου το χειμώνα – Συνταγή

Jimmy Taylor

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις μελιτζάνες: Τα είδη, το ξεπίκρισμα και πώς να τις μαγειρέψετε

Μαίρη Φρέση

Ανάκληση ΕΦΕΤ σε αυτή την παιδική τροφή γιατί βρέθηκαν Έντομα και Προνύμφες

syntages gia olous

Δυσκολεύεσαι να φτιάξεις Σπιτικό Φύλλο για Πίτα τραγανό; Εδώ θα δεις βήμα βήμα τις οδηγίες για να γίνεις εξπέρ ακόμα και αν είσαι αρχάριος

syntages gia olous

Πως να Ξεχωρίστε Εύκολα και Γρήγορα τον Κρόκο από το Ασπράδι του Αυγού

syntages gia olous

Λάδι Καρύδας ή Ελαιόλαδο; Ποιο είναι πιο υγιεινό για την καρδιά μας;

syntages gia olous