Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο νερό, ακόμη και βρασμένο, για να ξεπαγώσουν τα κατεψυγμένα ψάρια και αυτό δεν συνιστάται. Με αυτές τις 2 απλές μεθόδους απόψυξης το ψάρι σας θα παραμείνει φρέσκο χωρίς να χάσει τα θρεπτικά συστατικά του και τη γεύση του.
Απόψυξη με αλατόνερο
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας αλάτι σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέστε αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τα ψάρια. Στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι και μουλιάστε τα κατεψυγμένα ψάρια σε αυτό.
Περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Το ψάρι θα έχει ξεπαγώσει και δεν επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση του ψαριού.
Απόψυξη με λευκό ξύδι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε μια αρκετη ποσότητα λευκού ξιδιού αλλά όχι πάρα πολύ γιατί διαφορετικά το ψάρι θα βγει ξινό. Ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε το κατεψυγμένο ψάρι.
Αν και αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορη όσο η απόψυξη σε αλμυρό νερό, είναι επίσης πολύ καλή. Μετά από περίπου 20 λεπτά το ψάρι θα είναι μαλακό.
Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε τα Λέπια των Ψαριών Μόνο με μια Πλαστική Σακούλα