Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας
Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

Ο πουρές πατάτας μπορεί να φαίνεται σαν ένα πολύ απλό συνοδευτικό αλλά υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορούν να τον καταστρέψουν.

Το μυστικό για καλύτερο πουρέ πατάτας

Ο πρώτος τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του πουρέ είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρεις διαφορετικές ποικιλίες πατάτας και όχι μόνο μία. Ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και επιπέδων αμύλου δημιουργεί πιο γευστικότερο πουρέ πατάτας!

Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας

Ο δεύτερος τρόπος για να αναβαθμίσετε τον πουρέ πατάτας είναι να προσθέσετε άλλα ριζώδη λαχανικά. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γογγύλια, παστινάκια, γλυκοπατάτες ή ό,τι σας αρέσει περισσότερο! Η προσθήκη τους στις πατάτες θα προσθέσει επιπλέον γεύση στον πουρέ.

Δείτε ακόμη Πώς να Ξεπαγώσεις το Παγωμένο Κρέας Γρήγορα Κυριολεκτικά σε 5 λεπτά [ΒΙΝΤΕΟ]

4 λάθη όταν φτιάχνετε με πουρέ πατάτας και πώς να τα διορθώσετε.

Κόβετε τις πατάτες πολύ μικρές

Το να κόψετε τις πατάτες σας σε μικρά κομμάτια μπορεί να τις κάνει μόνο να βράσουν πιο γρήγορα. Τα μικρά κομμάτια θα απορροφήσουν περισσότερο νερό από τα μεγαλύτερα κομμάτια κατά το βράσιμο και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νερουλό και άνοστο πουρέ. Έτσι, όταν κόβετε τις πατάτες σας πριν τις μαγειρέψετε, βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια σας έχουν πλάτος τουλάχιστον 3 εκατοστών.

Αφήνετε τις βρασμένες πατάτες στο νερό

Είναι σημαντικό να βγάλετε τις πατάτες από την κατσαρόλα μόλις βράσουν. Εάν τις αφήσετε θα συνεχίσουν να απορροφούν περισσότερο νερό. Φροντίστε να στραγγίξετε τις πατάτες μόλις βράσουν.

Πολτοποιείτε τις πατάτες με μούλτι

Το μούλτι είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο, αλλά όχι για να φτιάξετε πουρέ. Η επεξεργασία βρασμένων πατατών θα απελευθερωθεί όλο το άμυλο που έχει παγιδευτεί μέσα τους και θα μετατρέψει τον πουρέ σε κόλλα. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια πρέσα πατάτας.

Προσθήκη κρύων υγρών

Είτε θέλετε να προσθέσετε γάλα, κρέμα ή ζωμό κοτόπουλου, είναι καλύτερο να ζεστάνετε πρώτα το υγρό. Η προσθήκη ζεστών υγρών στις ζεστές βραστές πατάτες διευκολύνει την ανάμειξή τους. Θα βοηθήσει επίσης ο πουρές να παραμείνει πιο ζεστός, περισσότερο!

πηγή φωτογραφιών

Δείτε ακόμη Το Κόλπο για να Φτιάξετε Τραγανές Τηγανητές Πατάτες με πιο Υγιεινό Τρόπο

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Ανάκληση ΕΦΕΤ σε αυτή την παιδική τροφή γιατί βρέθηκαν Έντομα και Προνύμφες

syntages gia olous

10 ανθυγιεινές τροφές που δεν πρέπει να δίνετε στα παιδιά σας

syntages gia olous

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν όλοι στην κουζίνα

syntages gia olous

Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Σκόνη Σκόρδου και Κρεμμυδιού

syntages gia olous

Πώς να Καθαρίσετε τα Λέπια των Ψαριών Μόνο με μια Πλαστική Σακούλα

syntages gia olous

Γιατί Δεν Πρέπει να Αποψύχετε τα Κατεψυγμένα Ψάρια με Νερό

syntages gia olous