Οι ψαροκροκέτες είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, αλλά η τέλεια προετοιμασία τους μπορεί να είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται. Για να είναι οι ψαροκροκέτες σας τραγανές, γευστικές και τέλεια μαγειρεμένες κάθε φορά, είναι σημαντικό να αποφύγετε μερικά κοινά λάθη.
Δεν προθερμαίνετε τον φούρνο ή το τηγάνι
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να μην προθερμάνετε τον φούρνο ή το τηγάνι πριν μαγειρέψετε τις ψαροκροκέτες. Εάν ο φούρνος δεν είναι αρκετά ζεστός όταν τις βάλετε μέσα, δεν θα έχουν αυτή την χαρακτηριστική τραγανή υφή. Το ίδιο ισχύει και για το τηγάνισμα. Αν δεν προθερμάνετε το τηγάνι, οι ψαροκροκέτες θα απορροφήσουν πολύ λάδι, αποκτώντας λιπαρή γεύση.
Αντίθετα, φροντίστε να προθερμάνετε τον φούρνο στη συνιστώμενη θερμοκρασία ή ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σας πριν προσθέσετε τις ψαροκροκέτες. Αυτό διασφαλίζει ότι μαγειρεύονται ομοιόμορφα και θα μια ωραία, τραγανή κρούστα.
Γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι ή το ταψί
Όταν γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι ή το ταψί, οι ψαροκροκέτες δεν έχουν αρκετό χώρο για να κυκλοφορήσει ο αέρας γύρω τους. Αυτό οδηγεί σε ανομοιόμορφο μαγείρεμα και μπορεί να βγουν λασπωμένες αντί να είναι τραγανές.
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σαν Επαγγελματίας Σεφ
Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ψαροκροκέτες, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσά τους, ώστε να μπορούν να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε δύο ταψιά ή τηγανίστε τις σε παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό.
Χρησιμοποιείτε πολύ ή πολύ λίγο λάδι
Είτε τηγανίζετε είτε ψήνετε, η ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείτε είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη της σωστής υφής. Το πολύ λάδι μπορεί να κάνει τις ψαροκροκέτες λιπαρές, ενώ το πολύ λίγο λάδι μπορεί να τις αφήσει στεγνές και άνοστες
Για το τηγάνισμα, χρησιμοποιήστε τόσο λάδι όσο να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και γυρίστε τις ψαροκροκέτες όσο χρειάζεται. Για το ψήσιμο, αλείψτε ελαφρά τις ψαροκροκέτες με λάδι ή χρησιμοποιήστε μαγειρικό σπρέι για να τις ψεκάσετε και να γίνουν τραγανές χωρίς να γίνουν υπερβολικά λιπαρές.
Δεν τις γυρίζετε στα μισά του μαγειρέματος
Αν δεν γυρίζετε τις ψαροκροκέτες στα μισά του μαγειρέματος, μπορεί η μία πλευρά να είναι πιο τραγανή από την άλλη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν τις ψήνετε, καθώς η κάτω πλευρά μπορεί να παραμείνει μαλακή εάν δεν εκτίθεται σε άμεση θερμότητα.