Ο πατσάς χαρακτηρίζεται από το μια περίεργη μυρωδιά όταν μαγειρεύεται που μπορεί να απλωθεί σε όλο το σπίτι. Αλλά μην ανησυχείτε, με μερικά απλά κόλπα μπορείτε να βράσετε πατσά χωρίς να μυρίσει άσχημα όλο το σπίτι.
Πώς να καθαρίσετε σωστά τον πατσά
Πρώτα απ’ όλα, είναι απαραίτητο να πλύνετε καλά τον πατσά για να αφαιρέσετε κάθε είδους ακαθαρσίες. Επιλέξετε ένα κομμάτι που δεν είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει κιτρινωπές ή πρασινωπές κηλίδες (πρέπει να είναι εντελώς λευκό). Μόλις το πλύνετε με κρύο νερό, προσπαθήστε να τον βουρτσίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην αφήσετε υπολείμματα.
Κόλπα για να μαγειρέψετε πατσά χωρίς να μυρίσει όλο το σπίτι
Πλύσιμο με λεμόνι
Αφού πλύνετε τον πατσά μπορείτε να τον αλείψετε με χυμό λεμονιού. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στην εξόντωση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή.
Μαγειρική σόδα
Το βράσιμο του πατσά με μαγειρική σόδα θα σας δώσει τη λύση στην άσχημη μυρωδιά. Θα πρέπει να υπολογίσετε 3 με 4 κουταλιές της σούπας ανά λίτρο νερού. Επιπλέον, όχι μόνο θα καταστείλει κάθε είδους μυρωδιά, αλλά θα βοηθήσει και στο μαλάκωμα του πατσά κατά το μαγείρεμα.
Λεμόνι και πορτοκάλι
Τόσο το λεμόνι όσο και το πορτοκάλι είναι ισχυρά εξουδετερωτικά οσμών, καθώς είναι αντιβακτηριακά και απολυμαντικά, μπορούν να εξαλείψουν τυχόν ανεπιθύμητα βακτήρια που έχει το κρέας.
Απλά ρίξτε στην κατσαρόλα μερικές φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι μαζί με τον πατσά και θα λυθεί το πρόβλημά μας. Πολλοί χρησιμοποιούν τον συνδυασμό αυτών των εσπεριδοειδών και μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα για να εξαλείψουν εντελώς την οσμή.
Λευκό ξύδι
Προσθέτοντας μισό φλιτζάνι ξύδι στην κατσαρόλα με τον πατσά θα είναι αρκετό για να εξαλείψετε τη μυρωδιά. Επίσης, αφού πλύνετε τον πατσά μπορείτε να τον αφήσετε να μουλιάσει σε νερό και ξύδι όλη τη νύχτα.
Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Τρίβετε Πάντα Μόνοι σας το Τυρί