Η τέχνη της μαγειρικής είναι σαν τη μαγεία — ανακατεύουμε υλικά σε διαφορετικές αναλογίες και έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένα κοινά συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα ένα φαγητό με μοναδική γεύση. Πως να Ξεπαγώσετε Ψάρια Ακόμα κι αν Βιάζεστε
Βούτυρο
Τα λιπαρά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για ένα υπέροχο μαγείρεμα. Προσθέτουν γεύση και πλούτο στο φαγητό. Και το βούτυρο μπορεί να είναι αυτή η πηγή λίπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κάτι ανθυγιεινό στο μαγείρεμα με βούτυρο, απλώς εναλλάξτε το με ελαιόλαδο.
Χυμός λεμονιού
Δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού στο μαγείρεμα πολύ συχνά. Μπορεί να στύψουμε λίγο πάνω από τηγανητό ψάρι, για παράδειγμα, αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο, το λεμόνι είναι εξίσου σημαντικό με το αλάτι. Αναδεικνύει τη γεύση ενός φαγητού. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού κάνει τα τρόφιμα λιγότερο λιπαρά και βαριά.
Καπνιστή πάπρικα
Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενικό της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει καπνιστή γεύση. Μπορείτε να το προσθέσετε κυριολεκτικά σε όλα: κρέας, πατάτες, γκούλας, ακόμα και ομελέτα — αν σας αρέσει η καπνιστή γεύση, φυσικά. Ωστόσο, αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει πριν, ξεκινήστε με μερικές πρέζες.
Σησαμέλαιο
Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά πάνω απ’ όλα, φημίζεται για την ασυνήθιστη γεύση του καθώς μπορεί να προσθέσει νότες ασιατικού στυλ σε οποιοδήποτε πιάτο. Έχει έντονο άρωμα και γεύση.
Σάλτσα ψαριού
Παραδόξως, η σάλτσα ψαριού δεν έχει γεύση ψαριού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο, όπως ως μαρινάδα, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες και ψητά ή να καρυκεύσετε σαλάτες με αυτό. Η σάλτσα ψαριού προσθέτει βάθος και γεύση umami στο φαγητό.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό του Jamie Oliver για Τέλειες Τραγανές Πατάτες!
Κανέλα
Η κανέλα μπορεί να προστεθεί όχι μόνο σε γλυκές συνταγές αλλά να δώσει επίσης μια νόστιμη γεύση στο κρέας και τα πουλερικά.
Μάραθο
Δεν αρέσει σε όλους η γεύση γλυκάνισου του μάραθου. Αλλά υπάρχουν ορισμένα φαγητά που έχουν πολύ καλύτερη γεύση με μάραθο, όπως τα θαλασσινά, για παράδειγμα.
Καστανή ζάχαρη
Ακριβώς όπως η κανέλα, αυτό το συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο ψήσιμο και στα γλυκά πιάτα. Προσθέτει τη σωστή πινελιά γλυκύτητας σε σάλτσες, μαρινάδες, ακόμα και μπέικον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψήσετε κρέας με εκπληκτική κρούστα στο φούρνο ή να γλασάρετε ψητά λαχανικά.
Σιρόπι σφενδάμου
Το σιρόπι σφενδάμου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και εύπεπτο – πιο εύκολο από άλλα γλυκαντικά. Μπορεί να έχετε ακούσει για τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, αλλά αυτό το προϊόν είναι πολύ πιο ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε φαγητά με κρέας και λαχανικά.
Ασκαλώνια
Τα ασκαλώνια έχουν πιο ήπια και πιο λεπτή γεύση από τα κανονικά κρεμμύδια, επομένως μπορείτε να τα προσθέσετε ωμά σε σαλάτες, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης της έντονης γεύσης και αρώματος κρεμμυδιού. Μπορούν να μαριναριστούν, να καραμελώσουν και να σωταριστούν με τον ίδιο τρόπο με τα κανονικά κρεμμύδια.
Δείτε επίσης 4 Κόλπα για να Μαγειρέψετε Πατσά Χωρίς να Μυρίσει Όλο το Σπίτι