Μια υπέροχη συνταγή από τον Γιώργο Χριστιανό και την ομάδα του στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής).
Αυτή η συνταγή πορτοκαλόπιτας με φύλλο κρούστας πραγματικά θα τους ενθουσιάσει όλους στην οικογένεια!
Δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι πληρες
200γρ. μαργαρινη με βούτυρο
50 ml καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
600γρ.ζάχαρη
450 ml νερό
500 ml χυμο πορτοκαλιου
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο.Τα ξεχωρίζουμε καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο.Το βάζουμε στους 180 βαθμους για 10-15 λεπτα να ξεραθούν λιγο.
Σe ενα μπολ χτυπάμε με σύρμα η το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά,το γιαούρτι,την μαρμελάδα το ξύσμα,το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν,και της βανίλιες να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτουμε τα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα. Όσο ψήνετε το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι, βαζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βραζουμε 8-10 λεπτά περίπου. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.