Ζύμη για Πίτσα – Βάση πίτσας για την κατάψυξη: Φτιάχνουμε το ζυμαράκι όπως στην παρακάτω συνταγή λαδώνουμε ταψάκια για να βάλουμε το ζυμάρι μέσα.
Το κάθε ζυμάρι πρέπει να είναι όσο ένα μεγάλο πορτοκαλί και πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψάκι. Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι σε κάθε ταψάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν παγώσουν αφαιρούμε τις πίτσες από τα ταψάκια και τις τυλίγουμε μέσα σε ζελατίνη για να κερδίσουμε χώρο στην κατάψυξη.
Όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις βάσεις για πίτσα, όπως είναι παγωμένα τα ζυμαράκια βάζουμε επάνω την σάλτσα, τυράκι και τα αλλαντικά. Ψήνουμε στους 220 για 25 λεπτά αντιστάσεις και αέρα.
Μπορείτε επίσης πριν τα βάλετε κατάψυξη να ολοκληρώσετε την πίτσα με τα αλλαντικά και τα τυριά.
Ζύμη για Πίτσα που λιώνει στο στόμα
ΥΛΙΚΑ για το ζυμάρι:
- 1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιες της σούπας γιαούρτι
- 2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (βιτάμ με γιαούρτι βάζω)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα, διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία). Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι, το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι και φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε λίγο αλεύρι επάνω και τοποθετείτε το ζυμαράκ. Το ανοίγετε με τα χέρια , ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα.
Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν. Αυτή η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου.
Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια πίτσα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ