Μια από της πιο νόστιμες τούρτες που υπάρχει.
Υλικά:
- 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 90 γρ. αμυγδαλόκρεμα
- 110 γρ. δημητριακά
- 500 ml φυτική σαντιγί
- 2 κ.σ. πραλίνα Gianduia
- 200 γρ. κρέμα κακάο με νιφάδες ρυζιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την αμυγδαλόκερμα και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα αλεσμένα δημητριακά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. σαν βάση και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί.
Προσθέτουμε την πραλίνα gianduia και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μους.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γαρνίρουμε την τούρτα με την κρέμα κακάο με νιφάδες ρυζιού.
Tip: Στη βάση, αν δε βρείτε αμυγδαλόκρεμα, μπορείτε να βάλετε πραλίνα.
Καλή επιτυχία!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο