Η συγκεκριμένη συνταγή για σπιτικό παγωτό μπορεί με την πρώτη ματιά να μη σας γεμίσει το μάτι αλλά αν τελικά επιχειρήσετε να την φτιάξετε τότε το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σίγουρα! Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι με σκέτο γάλα το παγωτό θα γίνει άνοστο, θα κρυσταλλώσει ή η υφή του δεν θα είναι καλή. Και όμως το παγωτό που θα φτιάξετε είναι εξαιρετικό, χωρίς τύψεις για εξτρα θερμίδες και φυσικά με υλικά που μπορείτε να ελέγξετε. Ιδανικό παγωτό για μεγάλους αλλά και για παιδιά!
Σε αυτή την συνταγή για σπιιτκό παγωτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πλήρες γάλα είτε Light!
Υλικά για το σπιτικό παγωτό
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 1 κούπα ζάχαρη (Αν σας αρέσει πολύ γλυκό, εγώ προσωπικά βάζω λιγότερο – επίσης θέλω να το δοκιμάσω σε γεύση και με στέβια)
- 1 βανίλια
- Προαιρετικά διάφορα καλούδια για να βάλετε μέσα όπως φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, μερέντα, κανέλα κτλ κτλ.
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε των δυο ειδών το γάλα και τη βανίλια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη το μπολ για μία ώρα περίπου. Θέλουμε να μην έχει πήξει το γάλα αλλά απλά να έχει παγώσει λίγο και να έχει κάνει πάνω κρυσταλλάκια.
Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα (όπως το αφρόγαλα από τον εσπρέσσο). Δεν θέλει πολύ χτύπημα. Σταδιακά ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και μετά από μισή ώρα το ξαναβγάζουμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς ή αν το θυμηθούμε να κάνουμε άλλο ένα ανακάτεμα.
Αυτό ήταν! Τόσο απλά. Η υφή είναι φανταστική και σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Αν θέλετε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας να το κάνετε αφού έχει πήξει ελαφρώς για να μην πάνε στον πάτο. Μια φανταστική παραλλαγή είναι η ανάμιξη με πραλίνα φουντουκιού, γίνεται φανταστικό!