Αυτή η τάρτα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων, με μπισκοτένια βάση, απίθανη κρέμα πορτοκάλι και άρωμα κανέλας… Η απογείωση έρχεται με τα πορτοκάλια γλασέ…καραμελωμένα, στολίζουν και προσθέτουν γεύση σε αυτό το απίθανο γλυκό. Με πολύ λίγα υλικά και εύκολή διαδικασία θα έχεις αυτό το τέλειο αποτέλεσμα που κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί!
Υλικά για την ζύμη:
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. παγωμένο βούτυρο αγελαδινό
- 10γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
Υλικά για την κρέμα πορτοκάλι:
- 2,5 φλυτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλα (Σκόνη)
- 4 κ.σ. Κορνφλάουρ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Υλικά για τα πορτοκάλια γλασέ:
- 2 πορτοκάλια
- 600γρ. ζάχαρη
- 300γρ. νερό
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη τάρτας: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Ξεκουράζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και με την βοήθεια μιας λαδόκολλας ανοίγουμε ένα φύλλο… βουτυρώνουμε μια τάρτα 24 εκ. και πασπαλίζουμε αλεύρι. Απλώνουμε την ζύμη με την βοήθεια της λαδόκολλας στην ταρτιέρα και με τα χέρια μας δίνουμε ένα όμορφο σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα: Βάζουμε τα δυο φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι να ζεσταθούν με την ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και την κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα πορτοκάλια γλασέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τη βάζουμε στην φωτιά. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, τις ρίχνουμε στο σιρόπι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. (να γίνουν διάφανα) Κατεβάζουμε από την φωτιά, στραγγίζουμε από το πολύ σιρόπι και τις απλώνουμε μια-μια πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν.
Μοντάρουμε την τάρτα: Αφού ψηθεί η τάρτα την αφήνουμε να κρυώσει και την γεμίζουμε με την κρέμα. Στολίζουμε με τα πορτοκάλια γλασέ, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
via petrosmaounatzis