Σας αρέσουν τα μπισκότα και θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά και με τα υλικά που αγαπάτε και εμπιστεύεστε; Αυτή λοιπόν θα γίνει μία απο τις αγαπημένες σας συνταγές!
Συνταγή για σπιτικά μπισκότα OREO
Υλικα (για 40 μπισκοτα):
- 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη λευκή
- 2 κγ αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κούπες αλεύρι γοχ
- 1 1/4 κούπες σκούρο αγλυκο κακάο
- 1/2 κγ σόδα μαγειρική
Για τη γεμιση:
- 220γρ ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κούπα φυτινη
- 3 κούπες άχνη ζάχαρη
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Δείτε επίσης Εύκολες και νόστιμες σπιτικές Καριόκες διαίτης με ελάχιστες θερμίδες (γλυκαντικό stevia)
Εκτελεση:
Για τα μπισκοτα:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ανατρέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα. Μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και προσθέστε τα στο κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Στο πάγκο εργασίας βγάλτε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και φτιάξτε τη ένα τετράγωνο σχήμα, τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
Μόλις τη βγάλετε από το ψυγείο χωριστεί τη στα 4 (αυτο βοηθάει για να μην χρειάζεται να πατήσετε τη ζύμη παλι). Παίρνετε ένα ένα κομμάτι από το ψυγείο, την ανοίγετε με πλαστή μεταξύ δύο μεμβρανών ή σε ελαφρώς αλευρωμενη επιφάνεια. Με ένα μικρό κουπατ, εγώ χρησιμοποίησα ποτήρι σαμπάνιας, είναι ιδανικό μέγεθος, κόβετε δίσκους 1/2εκ πάχος, τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετείται σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη κρέμα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατεψουν, να γίνουν ωραία κρέμα. Πρόσθετετε τη βανίλια και μετά σταδιακά τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Μόλις έχουν κρυώσει τα δισκάκια κάνετε τη συναρμολόγηση. Παίρνετε ένα δισκάκι και από τη μεριά που ακουμπούσε στο ταψί βάζετε στη μέση κρέμα, τοποθετείτε ένα άλλο δισκάκι η μεριά που ακουμπούσε στο ταψί να ενωθεί με τη κρέμα και πιέζεται να κλείσει λίγο. Με ένα μαχαίρι παίρνετε γύρω γύρω τη περίσσια κρέμα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα δισκάκια. Αν περισσέψει κρέμα, τη βάζετε στο ψυγείο και την χρησιμοποιείτε σε άλλο γλυκό.
Καλή επιτυχία!!!
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε επίσης «Μιλφέιγ» – Γλυκό ψυγείου με κριμ κράκερς (cream crackers) και κρέμα άνθους αραβοσίτου
Η συνταγή είναι απο την ομάδα του facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” και την Elena Psillia