Πρωτότυπη συνταγή για ροζόγαλο!
Ναι καλά το διαβάσατε δεν το έγραψα λάθος… Ροζόγαλο το κλασικό ρυζόγαλο με άρωμα φραουλένιο! Το ξέρετε πόσο αγαπώ την μαγειρική, και μου αρέσει να πειραματίζομαι, με νέες γεύσεις και ιδέες! “Παντρεύω” την παραδοσιακή κουζίνα με την μοντέρνα και συχνά αυτοσχέδιαζω… Το Ρυζόγαλο είναι ένα από τα αγαπημένα μας επιδόρπια, που είναι εύκολο να γίνει, κρεμώδες και αρωματικό… Ένα διαφορετικό Ρυζόγαλο σας έχω για σήμερα λοιπόν… νοστιμότατο με γεύση και άρωμα φράουλας, διαφορετικό από την κλασική έκδοση, αλλά και έτσι σάς το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!! Τι θα χρειαστούμε…
Υλικά συνταγής:
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 1 κούπα νερό
- 5 κούπες γάλα
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης φράουλα
- Κανέλα για σερβίρισμα, η ότι σας αρέσει
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
Δείτε ακόμα: Συνταγή στρούντελ μήλο με καρύδια και σταφίδες!
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε το ρύζι καλά με νερό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντάς το τακτικά. Αμέσως μετά βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το γάλα, το νερό τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το φακελάκι στιγμής Γιώτης φράουλα, και ανακατεύουμε συνέχεια περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ΡΟΖ…ΟΓΑΛΟ σε 6-7 μπολάκια. Όταν κρυώσει ελαφρώς πασπαλίζουμε με κανέλα η ότι άλλο θέλουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο… που δεν θα προλάβετε να το βάλετε γιατί θα γίνει ανάρπαστο!!!
Συνταγή για… Ροζόγαλο! Συνταγή για… Ροζόγαλο! Συνταγή για… Ροζόγαλο!
Καλή σας απόλαυση!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Κυριακή Συμεωνίδου