Ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής που αρέσει σε όλους! Banoffee! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά:
- 100 γρ. μπισκότα τριμμένα
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 μπανάνα
- 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 350 γρ. φυτική σαντιγί
Δείτε ακόμα: Πανακότα με φέτα, αποξηραμένα σύκα και κρέμα βαλσαμικού!
Εκτέλεση:
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο που θα είναι η βάση του γλυκού.
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το αλάτι και το βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Κόβουμε 1 ώριμη μπανάνα σε ροδέλες και χύνουμε από πάνω χυμό λεμονιού.
Σε 5 κουπάκια βάζουμε τη βάση μπισκότου, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τις μπανάνες, τη φυτική σαντιγί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
Στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο, καραμελωμένο ζαχαρούχο και τριμμένη σοκολάτα.
Καλή απόλαυση!!!!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο