Κέικ Μοχίτο: Ένα υπέροχο καλοκαιρινό κέικ με Ρούμι και μοσχολέμονο που θα τιο απολαύσετε σίγουρα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΧΙΤΟ ΚΕΙΚ
Για το Κέικ:
- 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ ζάχαρη
- 4 αβγά
- ξύσμα από 2 λάιμ
- 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γλ σόδα χυμός από 1 λάιμ
- 5-6 ψιλοκομμένα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 45 λεπτά. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως.
Για την Βουτυρόκρεμα με Ρούμι:
- 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ ρούμι
- 1 κ.σ γάλα
- 2-3 φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα
- Πράσινο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπήστε το βούτυρο για 5 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Χωρίστε τη βουτυρόκρεμα σε δύο μπολ και βάψτε τη μια με πράσινο τζελ χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απλώστε τις κατά μήκος σε μια μεμβράνη και τυλίξτε σαν καραμελίτσα.
Κόψτε τη μια άκρη και βάλτε τη μεμβράνη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της αρεσκείας σας για σχέδιο.
Για την Πράσινη Γκανάζ:
- 150γρ ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα
- 75ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- πράσινο τζελ χρώμα ζαχ/κής
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και λιώστε τα στα μικροκύματα ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλετα. Μεταφέρετε την γκανάζ σε σακούλα ζαχ/κής και περιχύστε μ’ αυτήν το κέικ σας. Διακοσμήστε με τη Βουτυρόκρεμα από ρούμι και γαρνίρετε με μερικές φέτες φρέσκου λάιμ. Το Μοχίτο Κέικ σας είναι έτοιμο!
Καλή σας απόλαυση!