Μελομακάρονα με Σιμιγδάλι Τραγανά έξω Μελωμένα μέσα. Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται γι’αυτό σας έχουμε μια αξιρετική συνταγή για μελομακάρονα που είναι αδύνατον να μην την πετύχετε!
Συνταγή για Μελομακάρονα με Σιμιγδάλι
Αν σας αρέσουν τα τραγανά μελομακάρονα απο έξω και μελωμένα μέσα τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας! και θα τα φτιάχνετε κάθε χρόνο! Με αυτή την συνταγή βγαίνουν πε΄ριπου 82 κομμάτια.
Υλικά
- 400 γρ νερό
- 600 γρ ζάχαρη
- 200 γρ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- Φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 900 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 230 γρ ζάχαρη
- 280 γρ χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ ηλιέλαιο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κτγ γαρίφαλο σκόνη
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- Καρύδια Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτάχνοντας πρώτα το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα 18-20 εκ. ρίχνουμε μέσα το νερό την ζάχαρη το μέλι τα στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το βάζουμε πάνω στην φωτιά και μόλις βράσει το αποσύρουμε.
Αφού φτιάξουμε το σιρόπι συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι, την σκόνη γαρίφαλο ,τις βανιλίνες , την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν και την σόδα .
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιμιγδάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι. Μετράμε 25 γρ να βγει το κάθε μελομακάρονο και αφού το πλάσουμε σε σχήμα οβάλ με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω.
Κάνουμε σε όλα το ίδιο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c. Με το που ψηθούν τα βουτάμε απευθείας στο κρύο το σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν. Πασπαλίζουμε από πάνω με μέλι και καρύδια και τα μελομακάρονα είναι έτοιμα να στόλίσουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι!!!
Καλή σας επιτυχία