Ένα λικέρ γρήγορο και εύκολο για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο που αρωματίζει πορτοκάλι και τα γλυκά μας.
Υλικά
1 λιτρο τσίπουρο ή βότκα
1 κιλό ζάχαρη
250 ml νερό
φλούδες από 5 κανονικά πορτοκάλια
2 ξύλα κανέλας
6 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Με το πίλερ κάνουμε την φλούδα του πορτοκαλιού όσο μπορούμε να μην έχει το άσπρο μέρος.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τις φλούδες, βράζουμε 5′ και μετά προσθέτουμε το τσίπουρο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 7′, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε όλη την νύχτα να βγάλει τα αρώματα του.
Το πρωί σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ioanna Koulouri
Μην χάσετε
Σπιτικό Limoncello – Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό χωνευτικό λικέρ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο