Μια συνταγή από την ομάδα στο Facebook «ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».
Ντομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Μία κουταλιά ζάχαρη
Λάδι
Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και μετά τις διαλύουμε στο μπλέντερ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλη χύτρα. Γεμίστε τη χύτρα με πολτό ντομάτας ξαφρίστε μόλις αρχίσει ο βρασμός και αφήστε να κατέβει αρκετά κάτω στην κατσαρόλα ο πολτός ντομάτας.
Όταν δείτε με το μάτι ότι αρχίζει να πήζει κόψτε στο μπλέντερ 4 μεγάλα κρεμμύδια ρίξτε και τέσσερις κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες αλάτι και μία κουταλιά ζάχαρη. Αφήστε τη σάλτσα να γίνει καλά, δηλαδή σαν να μαγειρευτεί να μην έχει καθόλου υγρά μέσα. Στο τέλος που θα έχει πήξει αρκετά ρίχτε καυτή σάλτσα σε καυτά βάζα αποστειρωμένα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο ελαφρύ από πάνω και σφραγίστε δυνατά. Γυρίστε ανάποδα τα βάζα με προσοχή να μην καείτε γιατί είναι όλα καυτά για κανένα δίωρο. Θα τοποθετηθούν σε ντουλάπι και σε σκιερό μέρος. Κάθε βάζο που θα ανοίγετε το αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει. Καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει…!!!
Δείτε επίσης Λαχταριστά γκοφρετίνια σοκολατάκια με 3 Υλικά!
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More