Αν και το ψήσιμο των cookies μπορεί να φαίνεται απλό, η επίτευξη του τέλειου σε στυλ αρτοποιίας μπορεί να είναι άπιαστο. Συχνά παραλείπουμε κρίσιμα βήματα ή κάνουμε μικρά λάθη που εμποδίζουν. Λοιπόν, ποιο είναι το νούμερο ένα μυστικό για να φτιάχνετε πάντα τέλεια cookies;
Πρέπει να κρυώσετε τη ζύμη σας
Το νούμερο ένα μυστικό για να ψήσετε τέλεια cookies κάθε φορά; Ψύξτε της ζύμης σας. Αυτό το απλό βήμα κάνει μια τεράστια διαφορά στην υφή και τη γεύση τους. Επιτρέπει στα λίπη να στερεοποιηθούν, που σημαίνει ότι τα μπισκότα σας θα απλωθούν λιγότερο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα παχύτερα, πιο μαστιχωτά cookies. Δίνει επίσης χρόνο στο αλεύρι να ενυδατωθεί, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την υφή.
Το μυστικό για τέλεια στρογγυλά cookies
Σε όλους αρέσει ένα τέλεια στρογγυλό μπισκότο, αλλά για να το πετύχετε αυτό μερικές φορές μοιάζει σαν να προσπαθείτε να σχεδιάσετε έναν τέλειο κύκλο με το χέρι. Αυτό είναι το κόλπο: αφού απλώσετε τη ζύμη στο ταψί, τυλίξτε μια γεμάτη κουταλιά σε μπάλα με τα χέρια σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ομοιόμορφων, στρογγυλών cookies. Πιέστε τις μπάλες ζύμης γρήγορα με τον πάτο ενός ποτηριού ή με το χέρι σας για να τις ισιώσετε ελαφρώς πριν τις ψήσετε.
Ο χρυσός κανόνας για τα τραγανά cookies
Βγάλτε τα cookies από το φούρνο όταν οι άκρες είναι ψημένα, αλλά τα κέντρα εξακολουθούν να φαίνονται ελαφρώς υποψημένα. Θα συνεχίσουν να ψήνονται στο ταψί καθώς κρυώνουν, με αποτέλεσμα ένα μαστιχωτό, τρυφερό κέντρο. Επιπλέον, η χρήση υψηλότερης αναλογίας μαύρης ζάχαρης προς λευκή ζάχαρη στη συνταγή σας μπορεί να ενισχύσει την τραγανότητα, καθώς η καστανή ζάχαρη περιέχει περισσότερη υγρασία. Τέλος, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης σας, καθώς αυτό μπορεί να ενσωματώσει πολύ αέρα και να οδηγήσει σε μια μαλακή υφή.
Δείτε επίσης Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες