Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού, τραγανά και νηστίσιμα, για να τα απολαμβάνετε με το πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.
Υλικά για τα κουλουράκια πορτοκαλιού:
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
700 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψα καλά με το σύρμα την ζάχαρη με το λάδι, έριξα τον χυμό με την σόδα ανακατεμένη μέσα. Μετά τις βανίλιες και τέλος το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Η ζύμη μου ήταν μαλακή και εύπλαστη τόσο που βουτούσα τα δάχτυλα στο αλεύρι κι έκοβα ζύμη για να κάνω την κοτσιδούλες.
- Έψησα στους 180 αερόθερμο για 20 λεπτά (ανάλογα και τον φούρνο).
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Olga Karagianni
Δείτε επίσης Μπισκότα Βανίλιας σε 10 Λεπτά που Λιώνουν στο Στόμα!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο