Νηστίσιμα και εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού που είναι τραγανά και μπορείτε να τα απολαύσετε στο πρωινό σας ή με απογευματινό καφέ.
Υλικά για τα κουλουράκια πορτοκαλιού:
1 ποτήρι ηλιέλαιο,
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
Μισό ποτήρι κρασιού κονιάκ
900 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Προσθέτετε το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι που μέσα έχετε διαλύσει τη σόδα, την κανέλα και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και στο τέλος το αλεύρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει.
- Πλάθετε κοτσίδες, τις βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Ελένη Λιακίδου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο