Τα καρυδάκια με σοκολάτα είναι μπισκότα βουτύρου που ψήνονται σε ειδική συσκευή και γεμίζονται με διάφορες πραλίνες. Είναι υπέροχα και όταν τα δοκιμάσεις δεν μπορείς να μείνεις στο ένα, ειδικά όταν είναι διάφορες γεύσεις.
Υλικά για τα καρυδάκια με σοκολάτα:
100 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αβγά
Λίγο αλάτι
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε μπολ με σύρμα τα υλικά με την σειρά που τα γράφω. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου να σφίξει.
Μετά κάνουμε μπαλάκια των 5-5.30 γρ. και ψήνουμε στην ειδική συσκευή για 3 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αφαιρούμε τα περισσεύματα και γεμίζουμε με ότι πραλίνα μας αρέσει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Αννα Πολιτη
Δείτε ακόμη Κουλουράκια με Γεύση Τσουρέκι