Αφράτα σπιτικά μουστοκούλουρα για να συνοδεύουμε τον καφέ μας και φυσικά νηστίσιμα.
Υλικά για τα αφράτα σπιτικά μουστοκούλουρα:
1 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ
3/4 φλιτζανιού ηλιέλαιο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη)
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κοφτό γαρύφαλλο σε σκόνη
1 φλιτζάνι πετιμέζι
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό (αντί αυτών αν έχετε μούστο προσθέτετε 3 φλυτζάνια)
3 κουταλιές του γλυκού ανθρακική αμμωνία
1/3 φλιτζανιού μέλι
Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Βουτύρου
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τα κανελλογαρύφαλλα και κάνετε μία γουβίτσα στη μέση.
- Καίτε το λάδι (να καπνίσει) και το ρίχνετε στο αλεύρι.
- Αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και τρίβετε με τις παλάμες ή με ένα κουτάλι της σούπας το αλεύρι να ενωθεί με το λάδι.
- Διαλύετε το πετιμέζι μέσα στο χλιαρό νερό και ρίχνετε την αμμωνία να λιώσει καλά.
- Το προσθέτετε στο αλεύρι, ρίχνετε και το μέλι και ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά και η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειασθεί αλεύρι, προσθέτετε λιγάκι).
- Πλάθετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα ή χρησιμοποιείτε καλουπάκια.
- Σε ρηχό ταψί στρώνετε χαρτί ψησίματος και αραδιάζετε τα κουλουράκια.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (150) αέρα πάνω-κάτω αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου και ανάλογα την κουζίνα μας.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Γιάννης Αραμπατζής
Δείτε επίσης Μαλακά Μπισκότα με Smarties
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο