Σιροπιαστά μπουρεκάκια με μυζήθρα, το σιροπιαστό επιδόρπιο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά για τα σιροπιαστά μπουρεκάκια με μυζήθρα:
450 γρ. φύλλο κρούστας
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
250 γρ. φρέσκια μυζήθρα
1 κουταλιά κανέλα
3 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο ανθόνερο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 στικ κανέλα
Λίγο ανθόνερο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το ανθόνερο.
- Παίρνουμε το φύλλο κρούστας το κόβουμε στην μέση και με πινέλο το λαδώνουμε.
- Το διπλώνουμε στα 3, βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα της μυζήθρας και το διπλώνουμε τριγωνικά μέχρι να τελειώσει το φύλλο. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
- Εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου.
- Τα σιροπιάζουμε. Ζεστά μπουρεκάκια, κρύο σιρόπι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Aigli Marnerou
Δείτε επίσης Σάμαλι Νηστίσιμο και Αλάδωτο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο