Φτιάξτε το πιο τέλειο παραδοσιακό κανταΐφι με φυστίκι Αιγίνης ή καρύδια και αμύγδαλα. Τραγανό φύλλο κανταΐφι και σωστά σιροπιασμένο με ζουμερή γέμιση.
Υλικά για το παραδοσιακό κανταΐφι:
1 πακέτο κανταΐφι
1 ποτήρι φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα – καρύδια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2- 3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κ.γ. φρυγανιά
Λίγο ανθόνερο (προαιρετικό)
250 γρ. βούτυρο ανάλατο ή φυτικό ή ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
3 ¾ ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα λεμονιού
3 γαρύφαλλα
1-2 κ.σ μέλι (το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι. Το κόβουμε σε κομμάτια (ορθογώνια)
- Ανακατεύουμε το φιστίκι Αιγίνης με την κανέλα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και λίγο ανθόνερο (αν θέλετε).
- Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι κανταΐφι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα.
- Τυλίγουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ. Τα λαδώνουμε ακόμη λίγο όλα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα, στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε ζεστό το κανταΐφι, βρέχουμε μια πετσέτα και το σκεπάζουμε. Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Despo Ermogenous
Δείτε επίσης Ανατολίτικα Σιροπιαστά
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο