Πολύ νόστιμα και τραγανά σπιτικά μπακλαβαδάκια αμυγδάλου. Ένα παραδοσιακό, σιροπιαστό γλυκό που δεν θα του αντισταθείτε!
Υλικά για τα μπακλαβαδάκια αμυγδάλου:
1 φλιτζάνι βούτυρο
12 φύλλα κρούστας
500 γρ. αμύγδαλα ελαφρώς σπασμένα
2 κ.γλ. κοφτές κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γλ. κοφτή γαρίφαλο τριμμένο
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 8 λεπτά αφότου αρχίσει να κολάζει το νερό.
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Τοποθετούμε στον πάγκο μας το πρώτο φύλλο και βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Πασπαλίζουμε με το μείγμα αμυγδάλου, συνεχίζουμε με το 3ο φύλλο, πάλι μείγμα αμυγδάλου, 4ο φύλλο, μείγμα αμυγδάλου, 5ο φύλλο, μείγμα αμυγδάλου, 6ο μείγμα αμυγδάλου.
- Τυλίγουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε ρολό.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το κρύο σιρόπι, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με δύο πιρούνι τα γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Ioanna Bonta
Δείτε ακόμη Σιροπιαστά Μπουρεκάκια με Μυζήθρα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο