Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Μαρμελάδες-ΣιροπιαστάΣυνταγές των ομάδων του FB
Μαρμελάδα Κυδώνι
Μαρμελάδα Κυδώνι

Η μαμαδίστικη μαρμελάδα κυδώνι που είναι εύκολη, αρωματική και γευστική.

μαρμελάδα κυδώνι,μαρμελάδα κυδώνι τησ γιαγιάσ,μαρμελάδα κυδώνι πώσ γίνεται,μαρμελαδα κυδωνι της γιαγιας,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη συνταγη,πως γινεται κοκκινη η μαρμελαδα κυδωνι
Μαρμελάδα Κυδώνι

Υλικά για τη μαρμελάδα κυδώνι:

Κυδώνια
Ζάχαρη
1-2 ποτήρια νερό
1-2 βανιλίνες
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια τα κόβουμε στη μέση αφαιρούμε την καρδιά και τη φλούδα ,τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα ποτήρια το νερό.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτριας έντασης εστία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να λιώνουν με ένα πιρούνι.

μαρμελάδα κυδώνι,μαρμελάδα κυδώνι τησ γιαγιάσ,μαρμελάδα κυδώνι πώσ γίνεται,μαρμελαδα κυδωνι της γιαγιας,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη συνταγη,πως γινεται κοκκινη η μαρμελαδα κυδωνι

Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή με την πρέσα πατάτας.

μαρμελάδα κυδώνι,μαρμελάδα κυδώνι τησ γιαγιάσ,μαρμελάδα κυδώνι πώσ γίνεται,μαρμελαδα κυδωνι της γιαγιας,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη συνταγη,πως γινεται κοκκινη η μαρμελαδα κυδωνι

Μετράμε τον πολτό και προσθέτουμε για κάθε μία κούπα στην κατσαρόλα, μισή κούπα ζάχαρη.

Προσθέτουμε και τις βανιλίνες ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη σπάτουλα και βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά , ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μη κολλήσει.

μαρμελάδα κυδώνι,μαρμελάδα κυδώνι τησ γιαγιάσ,μαρμελάδα κυδώνι πώσ γίνεται,μαρμελαδα κυδωνι της γιαγιας,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη συνταγη,πως γινεται κοκκινη η μαρμελαδα κυδωνι

Αν θέλουμε να τη δέσουμε παραπάνω και να πάρει κοκκινωπό χρώμα χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 1 περίπου και συνεχίζουμε για άλλα 20-25 λεπτά.

μαρμελάδα κυδώνι,μαρμελάδα κυδώνι τησ γιαγιάσ,μαρμελάδα κυδώνι πώσ γίνεται,μαρμελαδα κυδωνι της γιαγιας,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη,κυδωνι μαρμελαδα ευκολη συνταγη,πως γινεται κοκκινη η μαρμελαδα κυδωνι

Προσέχουμε να μη καούμε γιατί όσο δένει , θα πετάγονται καυτά κομμάτια μαρμελάδας.

Πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε , αφήνουμε να πάρει δύο με τρείς βράσεις και αποσύρουμε από το μάτι.

Γεμίζουμε όπως είναι ζεστή, γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Γιάννης Αραμπατζής

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Γλυκά Κουκουνάρια

Jimmy Taylor

Χορτόπιτα Ικαριώτικη Για μικρούς και Μεγάλους

Jimmy Taylor

Σπιτικές Τορτίγιες

syntages gia olous