Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Μαρμελάδες-ΣιροπιαστάΣυνταγές γλυκών

Η πιο Εύκολη Σπιτική Μαρμελάδα Λεμόνι

Η πιο Εύκολη Σπιτική Μαρμελάδα Λεμόνι
Η πιο Εύκολη Σπιτική Μαρμελάδα Λεμόνι

Αυτή η συνταγή για σπιτική μαρμελάδα λεμόνι είναι γρήγορη, απλή και χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά, εξασφαλίζοντας ένα γευστικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε τη ζωντανή γεύση των φρέσκων λεμονιών. Είναι ένα απολαυστικό άλειμμα που φέρνει μια πικάντικη γεύση στο πρωινό τοστ, τα αρτοσκευάσματα ή τα επιδόρπια σας.

Συστατικά για τη σπιτική μαρμελάδα λεμόνι:

4 μεγάλα φρέσκα λεμόνια
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)

Εκτέλεση:

  • Πλύνετε καλά τα λεμόνια κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες.
  • Με ένα μαχαίρι, ξεφλουδίστε τα λεμόνια, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το λευκό μέρος. Κόψτε τα καθαρισμένα λεμόνια σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τους σπόρους.
  • Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, σχηματίζοντας ένα σιρόπι. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στο σιρόπι.
  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Εάν χρησιμοποιείτε ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε το κατά τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος.
  • Για να δοκιμάσετε την πυκνότητα της μαρμελάδας, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο. Αν πήξει ελαφρώς, είναι έτοιμη.
  • Εάν είναι πολύ ρευστή, συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά.

Μόλις κρυώσει ελαφρώς η μαρμελάδα, αποθηκεύστε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείστε τα καλά και βάλτε τα στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Χρησιμοποιήστε βιολογικά λεμόνια για πιο πλούσια γεύση και για να αποφύγετε την κερωμένη φλούδα.
  • Αποστειρώστε τα βάζα βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Τα οφέλη της σπιτικής μαρμελάδας λεμονιού

  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και την υγεία.
  • Θα απολαύστε ένα αγνό, φυσικό άλειμμα χωρίς συντηρητικά
  • Οι σπιτικές μαρμελάδες είναι πιο οικονομικές από τις αγοραστές.

πηγή

Δείτε ακόμη Σπιτική Μαρμελάδα Κούμαρο

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Μηλόπιτα Σουφλέ

syntages gia olous

Κουλούρια με Φιστίκια Αιγίνης

syntages gia olous

Πως να Φτιάξετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σαν Επαγγελματίας Σεφ

syntages gia olous

Ρόλο Μερέντας

Jimmy Taylor

Πανακότα με Φράουλες

Jimmy Taylor

Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)

Elina K.