Μια διαφορετική συνταγή για λικέρ αρμπαρόριζας με κονιάκ που πίνεται σκέτο ή σε κοκτέιλ και μπορείτε να το προσφέρετε ως κέρασμα μετά το φαγητό.
Υλικά για το λικέρ αρμπαρόριζας:
1,5 λίτρο κονιάκ λευκό
70-80 μεγάλα φύλλα αρμπαρόριζας, αν είναι μικρά 100 φύλλα
Για το σιρόπι
1000-1200 γρ. ζάχαρη
2 και 1/4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα φύλλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Σε ένα μεγάλο βάζο βάζουμε το κονιάκ και τα φύλλα, το κλείνουμε και το αφήνουμε για 40 μέρες περίπου, σε σκοτεινό ντουλάπι.
- Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος στραγγίζουμε τα φύλλα από το κονιάκ και το αναμειγνύουμε με ένα σιρόπι που έχουμε βράσει για 8′.
- Το σιρόπι πριν το ενώσουμε με το κονιάκ το αφήνουμε να κρυώσει.
- Φιλτράρουμε το λικέρ μας με ψιλό πανί ή τούλι και το βάζουμε σε μπουκάλια ή καράφες.
- Δεν χρειάζεται ψυγείο, διατηρείται πολλά χρόνια.
Χρησιμοποιούμε λευκό κονιάκ για να μην γίνει σκούρο το λικέρ, μπορούμε να το κάνουμε και με το συνηθισμένο κονιάκ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Ntina Kamparmaki
Δείτε ακόμη Εύκολο Λικέρ Κουμκουάτ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο