Αυτό το σούπερ κρεμώδες κέικ με γιαούρτι και αυγά έχει μόνο 110 θερμίδες ανά μερίδα , αλλά σίγουρα δεν του λείπει η γεύση! Χωρίς αλεύρι, βούτυρο, λάδι είναι απίστευτα νόστιμο. Ιδανικό για πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα, ως σνακ, όταν θέλετε ένα γλυκό διάλειμμα ή μετά τα γεύματα. Ετοιμάζεται σε 10 λεπτά, ψήνεται σε μόλις μισή ώρα, εξαφανίζεται αστραπιαία, γιατί είναι ιδανικό για όλους. Τα μικρά θα λατρέψουν την απαλή συνοχή του, οι μεγάλοι θα εκτιμήσουν τη γεύση τους και όσοι προσέχουν τη σιλουέτα τους θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, χωρίς καμία ενοχή!
Υλικά για το κρεμώδες κέικ με γιαούρτι και αυγά για 6 άτομα:
4 αυγά
350 γρ. γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό στέβια ή κανονική ζάχαρη
10 γρ. ζάχαρη βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Θα φτάσει σε θερμοκρασία ακριβώς όταν η ζύμη είναι έτοιμη για μαγείρεμα.
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ. βρεγμένο και στυμμένο ώστε να κολλάει καλύτερα στον πάτο και τις άκρες.
- Σε δύο διαφορετικά μπολ χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Προσθέστε τη στέβια ή τη ζάχαρη στους κρόκους, προσθέστε επίσης τη ζάχαρη βανίλιας και αρχίστε να τα δουλεύετε με το σύρμα χειρός. Όταν λιώσουν όλοι οι κόκκοι, ρίξτε το κορν φλάουρ και το αφήνετε να απορροφηθεί. Μετά προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και ομοιογενοποιήστε το μείγμα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλατι μέχρι να σφίξουν με μια πρέζα αλάτι με το ηλεκτρικό μίξερ.
- Τέλος τα προσθέτετε σιγά σιγά με μια σπάτουλα στη ζύμη γιαουρτιού που φτιάξατε προηγουμένως. Κάντε λεπτές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην χαλάσατε την απαλή συνοχή του μείγματος.
- Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30 με 40 λεπτά.
- Βγάλτε το κέικ γιαουρτιού από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε.
- Σερβίρετε σε πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε επίσης Κέικ Κατσαρόλας