Μια συνταγή για αφράτο κέικ μήλου με κρέμα που είναι ιδανικό για τον καφέ, το τσάι ή ακόμα και ως επιδόρπιο!
Υλικά για το κέικ μήλου με κρέμα:
Για την κρέμα
250 γάλα
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κορν φλάουρ
Ξύσμα πορτοκάλι
Για την ζύμη
250 γρ. βιτάμ λιωμένο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό του
1 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
1 αλεύρι φαρίνα 500 γρ.
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση:
- Κάνουμε πρώτα την κρέμα . Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την κανέλα και τέλος εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι
- Κόβουμε τα μήλα και τα αλευρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο μείγμα, απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψάκι Νο 28 που έχουμε βουτυρώσει καλά.
- Από πάνω βάζουμε την κρέμα με ένα κορνέ κάνοντας γραμμές διαγώνια ή με ένα κουτάλι διάσπαρτα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Γιώτα Πιπερτζή
Επιμέλεια συνταγής Toftiaxa.gr
Δείτε ακόμη Το Κρεμώδες Κέικ με Γιαούρτι και Αυγά και Μόνο 110 Θερμίδες
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο