Συνταγή για αφράτο κέικ μήλου. Ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα, για τον καφέ, το τσάι αλλά και για πρωινό.
Για το κέικ μήλου θα χρειαστείτε:
5 αυγά
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 μήλα
1 κ.γ. κανέλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα αυγά την ζάχαρη το λάδι. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο λίγο το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε τα μήλα κομματάκια. Ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στην αντίσταση για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει. Το βγάζουμε από την φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Γιούλα Λαμπρογεωργου