Το κλασικό κέικ μαρμπρέ όπως το ετοίμαζε η μαμά όταν ήμασταν μικροί. Αφράτο και νόστιμο κέικ βανίλιας με τα χαρακτηριστικά «νερά» σοκολάτας.
Υλικά για κέικ μαρμπρέ:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
Μισό κ.γ μαγειρική σόδα
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι ποτό ότι έχουμε
4 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα καλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα που τη διαλύουμε επάνω από τη λεκάνη που έχουμε τα υλικά.
Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ που το έχουμε κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει λίγο το αλεύρι.
Βάζουμε πάλι το μίξερ για λίγο και μετά χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσια μέρη.
Στο ένα μέρος βάζουμε το κακάο και το ρίχνουμε πάνω από το ένα λευκό στη φόρμα και από πάνω ρίχνουμε το άλλο λευκό χωρίς να ανακατέψουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντίσταση για 50 με 60 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Χρυσούλα Παπανικολάου