Ένα μαλακό και ζουμερό κέικ κατσαρόλας σαν σοκολατόπιτα. Αρχικά γίνεται στην κατσαρόλα, ολοκληρώνεται με ψήσιμο στον φούρνο και σιροπιάζεται με λίγο από το σοκολατένιο μείγμα που κρατιέται στην άκρη.
Υλικά για το κέικ κατσαρόλας:
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κακάο
1 1/2 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
4 αυγά
1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Δείτε ακόμη Κέικ με Κρέμα Καραμελέ
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το κακάο, το νερό και βράζουμε για τρία λεπτά. Κρατάμε τρία φλιτζάνια από το μείγμα και το υπόλοιπο αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά ,το λικέρ και το μείγμα που έχουμε αφήσει να κρυώσει.
- Χτυπάμε το μίγμα για τρία λεπτά. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και χαράζουμε. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε κρατήσει.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Reggina Filippou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο