Εύκολο αλμυρό κέικ με γιαούρτι, φέτα και ελαιόλαδο. Ιδανικό για brunch και σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
Υλικά για αλμυρό κέικ:
150 ml ηλιέλαιο
4 μεσαία αυγά
160 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
240 γραμμάρια φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 γραμμάρια φέτα
10 φέτες ζαμπόν
Λίγο πιπέρι
Βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάω το λάδι με το γιαούρτι και μετά με τα αυγά. Σε άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το μπέικιν και αφού έχω κόψει το ζαμπόν σε κυβάκια, τα ρίχνω μέσα και ανακατεύω πολύ καλά. Μ’ αυτό τον τρόπο το ζαμπόν πάει παντού όταν το βάλουμε μέσα στο αλεύρι.
- Ενώνω υγρά με στερεά και στο τέλος θρυμματίζω τη φέτα και τη ρίχνω μέσα. Ανακατεύω πάλι με ένα κουτάλι. Ρίχνω και λίγο πιπέρι.
- Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα, αδειάζω και ψήνω στους 160 στον αέρα για 55′.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Δήμητρα Μπιγλυκούδη
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο