Αν βρίσκεστε στην εξοχή και έχετε μαζέψει άγρια βατόμουρα, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού.
Είναι ιδιαίτερο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν μαρμελάδα για γλυκά ή το πρωινό σας.
Συνταγή γλυκό του κουταλιού βατόμουρο
Υλικά
Για 1 και μισή κούπα βατόμουρα
Μισή κούπα νερό
1 κούπα όχι και γεμάτη καστανή ζάχαρη
Το χυμό από 1 και μισό λεμόνι και 1 βανίλια.
Δοκιμάστε επίσης: Λατρεύεις τα βατόμουρα; Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μαρμελάδα
Εκτέλεση
Πρώτα έβαλα τά βατόμουρα με το νερό και το χυμό από το μισό λεμόνι να βράσουν για 10′ σέ χαμηλή φωτιά. Ύστερα ρίχνω την ζάχαρη βράζω για 5′, σβήνω την φωτιά. Αφήνω εκεί να κρυώσει για 6 ώρες. Ύστερα ξαναβραζω για 10′, προς το τέλος ρίχνω το χυμό από 1 λεμόνι και την βανίλια. Γέμισα 1 βαζακι αποστειρωμενο όπως ήταν καυτό το γλυκό. Και βάζω ανάποδα το βαζακι. Όταν κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο. Τρώγεται και σαν μαρμελάδα άν θέλουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou