Μια παραδοσιακή συνταγή για το δημοφιλές και νόστιμο γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι.
Υλικά για το γλυκό του κουταλιού μελιτζανάκι:
Δυο κιλά μελιτζανάκι
Δυόμιση κιλά ζάχαρη
Τέσσερα ποτήρια νερό
Γαρίφαλα
Κανέλα ξυλάκι
Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε έως ότου τρυπιούνται με το πιρούνι όχι να λιώσουν.
- Τα στραγγίζω και τα βάζω σε πετσετούλα. Φυτεύω στα μισά από εάν γαρίφαλο και σε όλα από ένα αμύγδαλο αφού τα ασπρίσω.
- Βάζω σε κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν δέκα λεπτά.
- Βάζω στην συνέχεια και τα μελιτζανάκια μου ένα ξυλάκι κανέλα και αφήνουμε να δέσει ξαφρίζοντας στην αρχή.
- Προς το τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι ή δυο κ. σ γλυκόζη.
- Αφήνω να κρυώσει και το κλείνω στα βάζα. Για πιο δροσερό και μακράν φύλαξη διατηρώ στο ψυγείο .
Μια συνταγή από την ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! και το μέλος Tzeni Tsanaktsidou
Δείτε επίσης Γλυκό Κουταλιού Περγαμόντο
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο