Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Γλυκά του κουταλιούΣυνταγές γλυκώνΣυνταγές των ομάδων του FB

Γλυκό Κουταλιού Περγαμόντο

Γλυκό Κουταλιού Περγαμόντο
Γλυκό Κουταλιού Περγαμόντο

Το γλυκό κουταλιού περγαμόντο εγκλωβίζει όλα τα αρώματά του και την απίθανη γεύση του και δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σας ένα βαζάκι.

Υλικά για το γλυκό κουταλιού περγαμόντο:

1 1/2 κιλό περγαμόντα (οι φλούδες)
3 κιλά ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα περνάμε ελαφρά από τον τρίφτη, ίσα που να φύγει πολύ λίγο η εξωτερική επιφάνεια του περγαμόντου. Το ξύσμα το κρατάμε στην κατάψυξη για μυρωδικό στα κέικ μας ή σε άλλα γλυκά.
  • Χαράζουμε στα 3ή στα 4 κάθε περγαμόντο και το ξεφλουδίζουμε με προσοχή σε φέτες. Ζυγίζουμε τις φλούδες και θα πρέπει να έχουμε περίπου βάρος 1 με 1,5 κιλό.
  • Βάζουμε τις φλούδες σε κατσαρόλα και τις ζεματάμε. Μόλις αρχίσει και βράζει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δυο φορές και δοκιμάζουμε λίγο από μία φλούδα αν έχουν ξεπικρίσει.
  • Τοποθετούμε τις φλούδες σε τρυπητό στραγγιστήρι, τις οποίες και αφήνουμε για λίγη ώρα να στραγγίξουν καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη και 500 γραμμάρια νερό και μόλις αρχίσει και βράζει, προσθέτουμε τις φλούδες. Μόλις αρχίσουν και βράζουν, προσθέτουμε και 1 ακόμη κιλό ζάχαρη και μετά την έναρξη του βρασμού ακόμη 1 κιλό.
  • Αφήνουμε να βράσουν οι φλούδες, μέχρι να δέσει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά (αν είναι πάρα πολύ πυκνό το σιρόπι, θα προσθέσουμε πολύ λίγο νερό). Όταν δέσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να βγουν τα υγρά από τις φλούδες.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα του σιροπιού, αν είναι πολύ δεμένο προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αν είναι αραιό προσθέτουμε ζάχαρη.
  • Ξαναβράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να δέσει και πάλι το σιρόπι, προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε το γλυκό ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, βιδώνουμε – σφραγίζουμε τα βάζα με καινούργια πάντα καπάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Αννα Πολιτη

Δείτε επίσης Γλυκό του Κουταλιού Φράπα

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet

Jimmy Taylor

Η συνταγή του Ζαχαροπλαστείου – Φανταστικό Γαλακτομπούρεκο με κρέμα και Τραγανό φύλλο

syntages gia olous

Σπιτικά Κριτσίνια Καρότου

syntages gia olous

Γκιούλμπασι με Ζυγούρι

syntages gia olous

Μοσχάρι Στιφάδο στο Φούρνο

syntages gia olous

Μπαγκέτες Γαλλικές

Jimmy Taylor