Χύτρα ταχύτητος: Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται στην χύτρα ταχύτητος αλλά λίγοι το γνωρίζουν.
Η χύτρα ταχύτητος είναι σίγουρα ένα κουζινικό που έχει σώσει ζωές. Μαγειρεύει τα φαγητά σε χρόνο μηδέν και τα κάνει όλα μαλακά. Δεν χρειάζεται να καις με τις ώρες ρεύμα και δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένα φαγητό να μην βράσει μέσα στην χύτρα ταχύτητος.
Παρόλα αυτά κάνουμε ένα λάθος. Θεωρούμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα μέσα στην χύτρα. Αυτό δεν ισχύει. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να μαγειρεύουμε μέσα στην χύτρα ταχύτητος. Διαβάστε παρακάτω:
Χύτρα ταχύτητος: Τα άπαχα κρέατα δεν πρέπει να τα μαγειρεύουμε στην χύτρα ταχύτητος
Σίγουρα η χύτρα είναι ένα μοναδικό κουζινικό για το μαγείρεμα του κρέατος το οποίο δεν βράζει εύκολα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη κι αν βράσει, γίνεται σκληρό. Όμως αυτό δεν ισχύει για τα άπαχα κρέατα όπως είναι το στήθος κοτόπουλου ή τα φιλέτα. Αυτά τα κρέατα στην χύτρα θα διαλυθούν τελείως.
Δείτε ακόμα Τυρόπιτα με Πίτα από Σουβλάκι: Η απόλυτη εύκολη Τυρόπιτα Παραλίας -Αποθεώστε την
Χύτρα ταχύτητος: Δεν πρέπει να βάζουμε πολλά υγρά μέσα στην χύτρα
Πρέπει να ξέρετε ότι η χύτρα δεν παίρνει πολύ ατμό και το νερό που βάζετε μέσα δεν μειώνεται πολύ. Έτσι δεν πρέπει να βάζετε πολύ νερό μέσα στην χύτρα. Οπότε θα βάλετε λιγότερο νερό στην χύτρα, από ότι θα βάζατε για το ίδιο φαγητό σε μία τυπική κατσαρόλα. Στην χύτρα βάζουμε περίπου την μισή ποσότητα.
Χύτρα ταχύτητος: Τα λαχανικά του Καλοκαιριού δεν μαγειρεύονται στην χύτρα
Όταν μιλάμε για λαχανικά του Καλοκαιριού εννοούμε τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια ή τον αρακά. Είναι λαχανικά πολύ ευαίσθητα οπότε δεν πρέπει να τα μαγειρέψετε στην χύτρα. Η χύτρα είναι χρήσιμη για λαχανικά όπως το παντζάρι ή τα ριζώδη λαχανικά που δεν βράζουν ούτε μαλακώνουν εύκολα.
Χύτρα ταχύτητος: Δεν πρέπει να βάζουμε στην χύτρα έντονα μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι πάντα χρήσιμα στα φαγητά μας. Όπως μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν που είναι έντονα δεν πρέπει να μπαίνουν μέσα στην χύτρα διότι ανεβάζουν την θερμοκρασία της. Αν λοιπόν θέλετε να προσθέσετε αυτά τα μπαχαρικά θα πρέπει να το κάνετε μετά το τελείωμα του μαγειρέματος.
Χύτρα ταχύτητος: Τα ξηρά φασόλια δεν μαγειρεύονται στην χύτρα κατευθείαν
Πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες ποικιλίες ξηρών φασολιών έχουν μία τοξική ουσία που πρέπει να καταστραφεί και αυτό επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σε υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε πριν βάλετε τα φασόλια στην χύτρα θα πρέπει πρώτα να τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα για λίγα λεπτά.
Χύτρα ταχύτητος: Τα κρέατα με πέτσα δεν μαγειρεύονται στην χύτρα
Κρέατα με πέτσα όπως είναι το κοτόπουλο χρειάζονται σιγανή φωτιά. Μέσα στην χύτρα θα διαλυθούν τελείως και η πέτσα θα εξαφανιστεί ή θα βρεθεί μακριά από το…κρέας.
Χύτρα ταχύτητος: Τα φρέσκα βότανα
Τα φρέσκα βότανα όπως είναι ο βασιλικός δεν αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες της χύτρας και χάνουν την γεύση και το άρωμά τους. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βότανα μέσα στο φαγητό της χύτρας, χρησιμοποιήστε αποξηραμένα βότανα.
Χύτρα ταχύτητος: Τα θαλασσινά
Τα θαλασσινά είναι απαγορευτικό να μαγειρεύονται σε χύτρα διότι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα. Στην χύτρα θα διαλυθούν, θα γίνουν άνοστα και θα χάσουν θρεπτικές αξίες.
Χύτρα ταχύτητος: Τα ζυμαρικά και το ρύζι
Και τα ζυμαρικά και το ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο. Δεν πρέπει λοιπόν να μαγειρεύονται σε χύτρα. Επίσης τα ζυμαρικά και το ρύζι έτσι και αλλιώς βράζονται πανεύκολα στην κατσαρόλα.
Σάλτσες
Δεν υπάρχει λόγος να βάλετε να φτιάξετε σάλτσα στην χύτρα ταχύτητος. Γιατί γίνονται γρήγορα έτσι και αλλιώς
via daddy-cool