Ο χαλβάς του μπακάλη θα σας ξετρελάνει! Η συνταγή για χαλβά με ταχίνι και μέλι είναι πολύ θρεπτική και αξίζει να την φτιάξετε. Ο χαλβάς με ταχίνι και μέλι έχει για μοναδικό γλυκαντικό, το μέλι. Πρέπει να τον φτιάξετε οπωσδήποτε!
Για το χαλβά του μπακάλη
- 450 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 450 γρ. μέλι
- 1/4 κ.γ. κανέλλα
- 100 γρ. αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό
Για το μέλι
Βάζουμε το μέλι σε βαθιά κατσαρολα.
Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το μέλι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες μέλι σε ένα πιάτο με νερό.
Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
Για το μείγμα
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι το ταχίνι γίνεται πιο σφιχτό.
Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε τον χαλβά του μπακάλη.
Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
Ο χαλβάς του μπακάλη διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.
via argiro.gr