Ελαφρύ καλοκαιρινό μπισκοτόγλυκο με ζελέ.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας σας
500 γρ. γάλα
2 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. κοφτές κορν φλάουερ
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα να ζεσταθεί. Σε μια λεκανίτσα χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια μετά προσθέτω το κορν φλάουερ και το κακάο και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν ρίχνω λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το μείγμα μέσα στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρις να λιώσει.
Σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ έστρωσα τα πτι μπερ διπλή σειρά, από επάνω βάζω την ζέστη κρέμα και αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βάζω στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο να γίνει σαν μέλι.
Κόβω φρουτάκια φρέσκα εγώ έβαλα βερίκοκα ρίχνω επάνω στο γλυκό σιγά σιγά τον ζελέ τα φρούτα και βάζω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη