Το Limoncello είναι από τα πιο αγαπημένα χωνευτικά λικέρ. Σερβίρεται μετά από κάθε γεύμα σε σφηνάκια κατευθείαν από το ψυγείο σας.
Τώρα που τα λεμόνια είναι εύκολα και μυρωδάτα, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και φτιάξτε το δικό σας limoncello.
Δοκιμάστε επίσης: Κέικ Μοχίτο: Mojito Cake το απόλυτο καλοκαιρινό κέικ που έχει “κατεδαφίσει” το Ίντερνετ [Βίντεο]
Υλικά
1 λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
Φλούδες από 1 1/2 κιλό λεμόνια
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml νερό
Εκτέλεση
Μ ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις φλούδες απ’ τα λεμόνια, προσέχοντας να βγάλουμε μόνο το κίτρινο μέρος τους και όχι το λευκό. Βάζουμε σε μια μπουκάλα το τσίπουρο και τις φλούδες και κλείνουμε ,αφήνοντας το για 10 μέρες σε σκιερό μέρος.
Την δέκατη μέρα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.
Σουρώνουμε το τσίπουρο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνει 10 μέρες πριν ανοιχτεί.
Δοκιμάστε επίσης: Από τη λαϊκή στον… φούρνο: Αυτό είναι το φρούτο που διώχνει όλες τις άσχημες μυρωδιές από την κουζίνα!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κωνσταντίνα Καραγκούνια