Το μπρόκολο ογκρατέν είναι ένα πλήρες γεύμα με βάση το μπρόκολο! Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που συνήθως δεν αρέσει στα παιδιά. Ωστόσο συνδυασμένο με τυριά και μπέικον σίγουρα θα θελήσουν να το δοκιμάσουν.
Δοκιμάστε επίσης: Σπιτική τυρόπιτα σουφλέ – Απογειώνει τη γεύση
Εύκολο Μπρόκολο Ογκρατέν
Υλικά
1-1,5 κιλό μπρόκολο
5 φέτες βραστή γαλοπούλα ή μπέικον
2 φλυτζάνια κίτρινο τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι γάλα
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρώ τα φύλλα και τα σκληρά κομμάτια από το μπρόκολο, το κόβω σε μικρές φουντίτσες και το βράζω σε αλατισμένο νερό για πολύ λίγο, ώστε να μην λιώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Λαδώνω ένα μέτριο ταψί, απλώνω το μπρόκολο, ώστε να καλυφθεί όλο το ταψί και προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκορπάω τη γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια και το τριμμένο τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάω το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Αδειάζω το μίγμα πάνω στο μπρόκολο και ψήνω για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή με Φρέσκο Μπακαλιάρο και Λαχανικά στο Φούρνο
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia Vassilakou