Η Μπατζίνα είναι μια πίτα χωρίς φύλλο με καταγωγή από την Ιταλία που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Γίνεται πολύ εύκολα και μπορεί να έχει οποιαδήποτε γέμιση.
Μιας και είναι η εποχή για τα κολοκυθάκια, μια μπατζίνα με αυτά είναι ιδανικό συνοδευτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι.
Δοκιμάστε επίσης: Η πιο λαχταριστή ζύμη για πίτσα χωρίς καθόλου αλεύρι ιδανική για βραδυνό
Εύκολη μπατζίνα με κολοκυθάκια
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
3 αβγά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
200ml. γάλα φρέσκο
150ml. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό και άνηθο
250γρ.. καλαμποκάλευρο
2 κουτ. γλυκού baking powder
αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Τα «στρίβουμε » λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και άνηθο , το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking powder, τα ρίχνουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
Απλώνουμε με τα χέρια το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).
Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα, κομμάτακια βούτυρο και ψήνουμε την μπατζίνα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Δοκιμάστε επίσης: Γαλατόπιτα με λιναρόσπορο, μαστίχα και γάλα – Η παράδοση συναντά τη γαστρονομία
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Pellumbesha Lumi.