Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστές πατάτες στο φούρνο.
Υλικά:
15 μέτριες πατάτες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Γέμιση:
1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσέ
3 κουταλιές τής σούπας βούτυρο
1 κύβο κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Βασιλικό
Δυόσμο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
150 γρ. πάριζα ψιλοκομμένη
300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες. Σκάβουμε προσεκτικά κατά μήκος την κάθε πατάτα και τηγανίζουμε!
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι και το ρύζι στο βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον κύβο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και την τριμμένη ντομάτα.
Ρίχνουμε ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού νερό αφήνουμε να μισοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τής κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πάριζα ,ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες. Τις τοποθετούμε κατά σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και καλύπτουμε με το τυράκι από πάνω!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα μέχρι να ροδίσουν!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κωνσταντίνα Καραγκούνια