Η τιμή του ψωμιού έχει πάει στα ύψη και όλοι αναζητούν την κατάλληλη συνταγή για λαχταριστό σπιτικό ψωμί.
Τα υλικά πανεύκολα καθώς όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας. Η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά φουσκώματα, ενώ από πάνω είναι τραγανή.
Διαβάστε επίσης: Σάντουιτς Monte Cristo
Συνταγή για λαχταριστό σπιτικό ψωμί
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό
380 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι 20 γραμμαρίων προζυμιού και μαγιάς
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 175 γραμμάρια αλεύρι το φακελάκι με το προζύμι και τη μαγιά το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο Σε ζεστό χώρο για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι 325 γραμμάρια και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά . Για καλύτερο αποτέλεσμα αλευρώνουμε τον πάγκο και συνεχίζουμε εκεί το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Σχηματίζουμε ένα καρβέλι η δύο φραντζόλες και τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για αφράτα Ψωμάκια Hamburger
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλ