Το πιροσκί είναι το αγαπημένο σνακ των παιδιών. Είναι το ιδανικό κολατσιό για την παραλία αφού τρώγεται και κρύο.
Η παρακάτω συνταγή είναι για αφράτη ζύμη πιροσκί που μπορείτε να το γεμίσετε με ότι τραβάει η όρεξή σας: λουκάνικο, τυρί ή διάφορα αλλαντικά.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για πιροσκί με τυρί και λουκάνικο!
Αφράτη ζύμη για πιροσκί
Υλικά
800 γρ. αλεύρι
Ένα κ μισό φακελάκι ξερή μαγιά
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αλάτι
2 αυγα
Μισό φλυτζάνι βούτυρο
Μισό φλυτζάνι νερό χλιαρό
400 γρ. γάλα χλιαρό
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, διαλύουμε την μαγιά στο νερό και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, τη ζάχαρη το αλάτι, το βούτυρο (λιωμένο) τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος. Φτιάχνουμε δισκάκια στρογγυλά και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Νατάσα Αθανασιάδου