Η πάπια δεν είναι σίγουρα το αγαπημένο πουλερικό των Ελλήνων. Σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις μας παραμένει το κοτόπουλο.
Ωστόσο, αυτή η συνταγή για ζουμερή πάπια στο φούρνο με πατάτες σίγουρα θα σας αλλάξει γνώμη και θα τη λατρέψετε.
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για κοτόπουλο Στιφάδο στο ταψί!
Διαβάστε επίσης: Συνταγή για Κοτόπιτα με πιπεριές
Πάπια με πατάτες στο φούρνο – Μια διαφορετική συνταγή
Υλικά
1 πάπια 2 κιλά
1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
1/2 κρεμμύδι
1/2 πορτοκάλι
1/2 μήλο
1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομματάκια
1/2 κουταλάκι δεντρολίβανο και μαϊντανό ξερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά την πάπια με χαρτί κουζίνας. Αφού έχουμε κόψει όλα τα υλικά τα βάζουμε στην κοιλιά της πάπιας τα κλείνω με οδοντογλυφίδες.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα.
Βάζω την πάπια σε ένα πυρέξ και προσθέτω ένα ποτήρι κρασί .
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 205. Ψήνω για 1 ώρα. Βγάζω την πάπια από το πυρέξ προσθέτω τις πατάτες με αλάτι πιπέρι το δεντρολίβανο και το μαϊντανό χαμηλώνω το φούρνο μου στους 190 για άλλη 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marianthi Kalogiros